Urządzenia, których nie może zabraknąć w nowo otwartej kawiarni

Urządzenia, których nie może zabraknąć w nowo otwartej kawiarni

 

Planujesz otwarcie lokalu gastronomicznego? To wymagające przedsięwzięcie, dlatego warto się do niego kompleksowo przygotować. Zaplanuj wydatki i zrób listę niezbędnych sprzętów. Nie wiesz, jakie urządzenia musisz mieć? Skorzystaj z pomocy w założeniu kawiarni – kompleksowe doradztwo to rozwiązanie dla Ciebie!

Chcesz założyć kawiarnię i szukasz odpowiedniego sprzętu? Najpierw skorzystaj z możliwości consultingu gastronomicznego!

Podejmując decyzję o rozpoczęciu własnej działalności, warto skorzystać z doradztwa doświadczonych profesjonalistów. Kompleksowy consulting gastronomiczny obejmuje wsparcie w stworzeniu biznesplanu, udział w procesie rekrutacji pracowników, doborze lokalizacji oraz wyposażeniu obiektu w niezbędne sprzęty. Taka pomoc w założeniu kawiarni to sposób na uniknięcie kosztownych błędów – warto z niej skorzystać, aby mieć pewność, że jesteś przygotowany na przyjęcie klientów i zapewnienie im najwyższej jakości obsługi!

Na co zwracać uwagę przy zakupie urządzeń gastronomicznych?

Jest kilka punktów, jakie należy wziąć pod uwagę, wybierając wyposażenie lokalu gastronomicznego. Wśród najważniejszych z nich można wymienić:

  • jakość – inwestując w zaopatrzenie kawiarni, pamiętaj, że będzie ono wykorzystywane wielokrotnie każdego dnia, dlatego ważna jest jego wytrzymałość na intensywną eksploatację,
  • gwarancję – sprawdź, jakie awarie są kwalifikowane jako te, które zostaną usunięte na koszt producenta i ile potrwa ewentualna naprawa. Wiele firm proponuje dostęp do urządzeń zastępczych na wypadek zepsucia sprzętu,
  • wydajność – w zależności od wielkości Twojego lokalu oraz przewidywalnej liczby gości odwiedzających go codziennie, zwróć uwagę na to, jak szybko działa dane urządzenie oraz ile osób i w jakim czasie będziesz w stanie obsłużyć,
  • funkcjonalność – urządzenia do kawiarni stanowią podstawę prowadzonej działalności. Niejednokrotnie korzystniej jest kupić sprzęt łączący w sobie kilka funkcji niż wiele modeli, które zajmują więcej miejsca i są czasochłonne w eksploatacji oraz czyszczeniu,
  • opinie – warto sprawdzić recenzje z korzystania z danych sprzętów przez innych użytkowników. Dzięki temu poznasz ich mocne strony oraz ewentualne wady,
  • cenę – określ, ile jesteś w stanie wydać na wyposażenie swojego lokalu i zweryfikuj także koszty konserwacji wybieranych urządzeń.

profesjonalny sprzęt do kawiarni

Wyposażenie kawiarni – przykłady urządzeń

Od tego, jakie wyposażenie swojego lokalu wybierzesz, zależeć będzie efektywność Twojej działalności oraz satysfakcja odwiedzających go klientów. Im lepsze sprzęty, tym szybsza obsługa oraz wyższa jakość oferowanego asortymentu. Nie wiesz, jakie urządzenia są niezbędne? Skorzystaj z pomocy, jaką zapewnia kompleksowe doradztwo dla gastronomii oferowane przez FestBaker. Profesjonaliści podpowiedzą, o czym musisz koniecznie pamiętać. W Twojej kawiarni nie może zabraknąć:

  • ekspresu do kawy – to podstawa, abyś mógł serwować swoim klientom pyszne napoje w różnych wariantach. Musi on sprostać wysokim wymaganiom, a zatem przygotowywać kawę szybko, aby goście nie czekali zbyt długo na realizację swoich zamówień,
  • zmywarki – musisz ją mieć zarówno z uwagi na własną wygodę i szybkość sprzątania, jak i przez wymogi sanepidu. Wydajny sprzęt pozwala Ci w krótkim czasie umyć naczynia i utrzymać je w doskonałej czystości,
  • kostkarki – zamierasz serwować kawę mrożoną lub inne chłodzone napoje? To istotny element oferty doceniany przez klientów zwłaszcza w upalne dni,
  • wyciskarki – wiele kawiarni umieszcza w swoim menu nie tylko kawę i herbatę, lecz także świeżo wyciskane soki warzywne, owocowe oraz smoothies. Aby przyrządzać je na miejscu, wyposaż swój lokal w wyciskarkę.

Szukasz gotowego pomysłu na biznes? Dobrze trafiłeś!

Chcesz prowadzić kawiarnię, jednak przeraża się ogrom formalności i konieczność zaplanowania każdego szczegółu działalności? Trafnym rozwiązaniem jest franczyza – skorzystaj z oferty FestBaker i otwórz lokal pod szyldem rozpoznawalnej marki. Otrzymasz gotowy pomysł na biznes wraz ze wskazówkami dotyczącymi jego otwarcia, prowadzenia oraz stałym wsparciem merytorycznym i technologicznym.

FestBaker – nowoczesne doradztwo gastronomiczne

Planując prowadzenie kawiarni, warto wziąć pod uwagę consulting gastronomiczny. To kompleksowe doradztwo i pomoc, dzięki któremu unikniesz kosztownych błędów. Ciesz się satysfakcjonującymi zyskami! Załóż lokal z FestBaker i zyskaj stałych klientów!

Dodaj komentarz