Co robimy? Wszystko robimy. Sami. Chleby i ciasta także,
w naszej piekarni-cukierni, która znajduje się tuż obok. To tam przygotowujemy pieczywo w kilku etapach na własnym zakwasie, naturalnie od zaczątku do wypieku, starannie selekcjonujemy składniki i opieramy się na dawnych recepturach, by zagwarantować naszym Gościom niezwykłe doznania smakowe. Nie wierzycie? Do większości śniadań dodajemy nasze chleby – jeśli Wam zasmakują, będziecie mogli kupić sobie bochenek do domu. Oprócz tego oferujemy pyszną kawę z ziaren ze zrównoważonej i odpowiedzialnej plantacji w Hondurasie, które następnie wypalane są w słonecznej Toskanii. Używamy mieszanki Blu, czyli takiej, która w 60% składa się z robusty, a w 40 z arabiki.
Oprócz śniadań serwujemy także sałatki, tortille, wytrawne tarty, bagietki na ciepło z dodatkami, zupy, makarony, naleśniki na słodko i wytrawnie oraz desery. W sezonie mamy także rzemieślnicze lody.
Jacy jesteśmy? Przede wszystkim otwarci, oryginalni i wielofunkcyjni. Fascynuje nas kuchnia zarówno kuchnia tradycyjna, jak i roślinna – jej bogactwo smaków, różnorodność składników oraz ogromne pole do popisu. Stawiamy przede wszystkim na jakość, nie na ilość, oraz przyjazną, ciepłą atmosferę. W zimne dni rozgrzejemy serca naszych Gości gorącą kawą i domowym ciachem, w ciepłe oranżadą naszej produkcji lub chłodnikiem z ogórków, rano zaoferujemy kanapkę w miejskim stylu dla zabieganych, a w południe lunch dla freelancerów.
Przyszłość jest dla nas bardzo ważna, dlatego postanowiliśmy stworzyć takie właśnie miejsce. Dbamy o naszą planetę i zależy nam na środowisku – jesteśmy firmą odpowiedzialną i świadomą współczesnych zagrożeń dla świata. Chcemy tworzyć lepszy świat.
maka