Co robimy? Wszystko robimy. Sami. Chleby i ciasta także: pod Łodzią znajduje się nasza autorska piekarnia/cukiernia Wypiekownia. To tam przygotowujemy pieczywo w kilku etapach na własnym zakwasie, naturalnie od zaczątku do wypieku, starannie selekcjonujemy składniki i opieramy się na dawnych recepturach, by zagwarantować naszym Gościom niezwykłe doznania smakowe. Nie wierzycie? Do większości śniadań dodajemy nasze chleby – jeśli Wam zasmakują, będziecie mogli kupić sobie bochenek do domu. Oprócz tego oferujemy pyszną kawę (z ekspressu, ale mamy także opcje alternatywne), napoje fermentowane, śniadania, kanapki, lunche, przekąski oraz kiszonki.
Jacy jesteśmy? Przede wszystkim roślinni, oryginalni i wielofunkcyjni. Fascynuje nas kuchnia roślinna – jej bogactwo smaków, różnorodność składników i ogromne pole do popisu – ale wiedzcie, że i wegetarianie znajdą u nas coś dla siebie. Stawiamy przede wszystkim na jakość, nie na ilość, oraz przyjazną, ciepłą atmosferę. W zimne dni rozgrzejemy serca naszych Gości gorącą kawą i domowym ciachem, w ciepłe oranżadą naszej produkcji lub chłodnikiem z ogórków, rano zaoferujemy kanapkę w miejskim stylu dla zabieganych, a w południe lunch dla freelancerów.
Przyszłość jest dla nas bardzo ważna, dlatego postanowiliśmy stworzyć takie właśnie miejsce. Dbamy o naszą planetę i zależy nam na środowisku – jesteśmy firmą odpowiedzialną i świadomą współczesnych zagrożeń dla świata. Chcemy tworzyć lepszy świat.