Kompleksowe Doradztwo technologiczne

Otwieranie piekarni - Doradca
Fest Baker to kompleksowe doradztwo
technologiczne na rzecz piekarni, małej gastronomii i cukierni. Oferujemy pełne know-how, prowadząc naszych klientów przez kolejne procesy uruchomienia działalności – od A do Z.
- Wsparcie w wyborze lokalizacji
- Wykonanie projektów dla Sanepidu
- Opracowanie marki i pełnej strategii wizualnej (katalogi, ulotki, wizytówki, logo, etc.)
- Kompleksowa wiedza z zakresu naturalnych metod produkcji pieczywa, pączków,
wyrobów cukierniczych etc. - Technologia, procedury, przepisy, składniki i dostęp do najlepszych dostawców
- Dobór maszyn i specjalistycznych urządzeń wraz z obsługą serwisową
- Opracowanie strategii sprzedaży, kalkulacje i prognozy sprzedażowe
- Wsparcie w procesie rekrutacji, szkolenia sprzedaży personelu wraz z nadzorem nad uczniami
- Opieka technologiczna nad zakładem produkcyjnym
- Franczyza własnej marki małej gastronomii – piekarnia-cukiernia typu bistro – pizza, pizzerinki, pida, fast away (dania z makaronem), wieloskładnikowe kanapki, pączki, ciastka, ciasta i aromatyczna kawa

a. Doradztwo technologiczne dla piekarni
Pomagamy w otwieraniu działalności, w której na oczach klienta z pieca wyjeżdżają chrupiące, świeże, ciepłe chleby, bułki, ciasta, ciastka, pączki i prze-pyszne przysmaki regionalne, szturmem zdobywające rynek. U nas każdy produkt opiera się o starannie wypracowaną, sprawdzoną recepturę, bazującą wyłącznie na naturalnych, świeżych składnikach, prostych procesach i braku chemii. Stawiamy na to, czego poszukują odbiorcy – najlepsze, naturalne, zdrowe i pyszne wypieki, którymi klienci chcą dzielić się z tymi, których kochają.
Opracujemy kompleksową koncepcję budowy piekarni-cukierni, uwzględniając każdy aspekt jej funkcjonowania. Przedstawimy precyzyjne wyliczenia i kalku-lacje, poprowadzimy przez proces zakupu sprzętu i maszyn oraz zajmiemy się nimi podczas trwającej współpracy, zorganizujemy stanowiska pracy, pomożemy pozyskać zaangażowanych pracowników i wyszkolimy ich w ich fachu. Wesprzemy etap formalności i pozwoleń oraz wdrożymy procedury technologiczne. Współpracując z Fest Baker, otrzymujesz gotowy przepis na prężnie działający biznes, który będzie pracował na Twój sukces.
b. Doradztwo technologiczne dla cukierni
Pyszne, pachnące z oddali i zachwycające w smaku, tradycyjne pączki – produkt, który od lat kochają Polacy, któremu są wierni i który ląduje na ich stołach nie tylko w tłusty czwartek. Pączkarnia to firma, która może osiągnąć rynkowy sukces w prosty sposób, będący gwarancją udanego rozwoju – najlepsze procedury, sprawdzona technologia, starannie wybrane składniki
i tradycyjny przepis, który pozwala osiągnąć bezkonkurencyjny smak.
Opracowujemy i wdrażamy pełną koncepcję stworzenia pączkarni od podstaw. Technologia, maszyny, przepisy, personel, lokal i strategia sprzedaży. A wszystko to wsparte kalkulacjami, pomocą od strony formalnej i organizacją pracy. Fest Baker zbuduje twoją markę od zera, kreując działającą z sukcesem pączkarnię, do której już zawsze będzie stała długa kolejka.


c. Mała gastronomia
Mała gastronomia – lokal, w którym wytwarza się najpyszniejsze dania i przekąski. Chrupiąca pizza z najlepszymi dodatkami, pizzerinki, świeża pida, pożywne i zdrowe dania z makaronem – fast away, uwielbiane, wieloskładnikowe kanapki, aromatyczna, gorąca kawa na wynos. Lubiane i doceniane
przez Polaków, chętnie odwiedzane – bo kto oparłby się naturalnym smakom, kuszącym zapachom i wyselekcjonowanym dodatkom? Połączenie innowacyjności z tradycją, które uczciwym smakiem i dopracowaną recepturą zdobywają serca odbiorców.
Wspieramy budowę małej gastronomii od postawienia pierwszych kroków, aż po prężnie działający
biznes. Organizujemy formalności, przygotowujemy strategię biznesową, projekt lokalu i jego
graficzną oprawę. Projektujemy aspekt technologiczno-produkcyjny, wspierając wybór maszyn,
podając gotowe przepisy i procedury. Organizujemy rekrutację i przeprowadzamy profesjonalne
szkolenia personelu. Od początku do końca przedstawiając kalkulacje, wyliczenia i schemat działania.
Efektem współpracy jest oparty na sprawdzonych metodach, gwarantujący sukces finansowy lokal
małej gastronomii, w której już zawsze będzie gwarno od klientów.